Interessant

Diverse links die je mogelijk interessant vindt!

Hier kun je interessante links en items vinden. Zo nu en dan werken wij deze bij. Veel van deze links en items raken ons vakgebied direct of anders wel indirect. Geen van deze links zijn gerelateerd aan DoesIT4u.nl, maar... wel aan onze interesses!

 • https://schema.org/

  Schema.org beschrijft met diverse standaarden hoe je met extra html jouw website kunt verduidelijken voor o.a. zoekmachines. Zo is er o.a. een schema toepasbaar bij artikelen over gebeurtenissen. Zoekmachines kunnen zo preciezer bepalen wat een zekere datum inhoudt, bijvoorbijbeeld voor een artikel over een sportevenement in je regio. Deze "Event"-standaard heeft voordelen, maar nadeel is de extra moeite voor de websitebeheerder om een artikel te voorzien van dergelijke extra html die ook bijgehouden dient te worden. Maar voor bepaalde websites kan het zeker een goede investering zijn!

 • https://dutchitchannel.nl/

  De website Dutch IT Channel geeft een indruk waar de Nederlandse IT markt zich mee bezig houdt, welke technieken en diensten hot zijn. De site geeft verder ook een indruk wat er zoal speelt in de gehele IT wereld. Vooral interessant voor de IT managers! Tip: op de agenda van de Dutch IT Channel kun je interessante evenementen spotten.

 • https://msdn.microsoft.com/

  Op deze site krijg je de meest actuele informatie te lezen (of te kijken) over alle technieken waar Microsoft zich mee bezig houdt, en ook in de markt plaatst. dat laatste kan in een betaalde vorm zijn, maar ook steeds vaker in opensource vorm... de -wat ons betreft- grote ommezwaai van Microsoft eind 2014, is dat het Microsoft .NET raamwerk nu ook ondersteund wordt op Linux en OSx systemen, zodat applicaties en websites in theorie ook op die systemen kunnen draaien met dit raamwerk. Dat kan enerzijds kosten besparen, in het geval van gebruikers die van Windows naar Linux of OSx willen overstappen op hun apparaten. Of anderzijds, het betekent voor getrainde .NET ontwikkelaars een potentieel bredere markt! En je bespaart natuurlijk tijd en dus geld op het ontwikkelen voor de vele platformen en systemen die er zijn, want je kunt dan in theorie dezelfde applicatiecode gebruiken.

  Dit is niet het enige onderwerp dat op de site uitgebracht is. Ook vind je er informatie over Visual Studio (hierin ontwikkelen wij onze maatwerk C# .NET applicaties en websites), Azure (cloud platform), Xamarin (programmeerhulpmiddel voor apps), Office 365 (het bekende Office pakket in de cloud), MS SQL (de SQL database oplossing die veelal in grotere bedrijven gebruikt wordt die met Windows Server als systeem werken), XBox (het console game platform van Microsoft), Windows Phone (lang niet zo groot als Android en iOS als platform voor mobiele apparaten, maar wel nog steeds levend!), en nog veel meer...

 

SoHosted algemene banner 300x250
SoHosted algemeen 500x500